Anglické slovo „chutney“, čteme jako čatní, ale když se nad tím zamyslíte, tak číst foneticky jako „chutnej“, by lépe vystihovalo, co je vlastně čatní. Chutney je tradiční pochutina původem z indické kuchyně, která dochucuje základní pokrm. Chutney by mělo mít výraznou chuť a mělo vhodně doplňovat pokrm a jasnou barvou by mělo zdobit stůl. Může to být v podstatě jakákoliv hustá omáčka, vyrobená z nejrůznějších surovin, jako je ovoce, zelenina, rozinky, česnek či cibule. Ostrost může dodávat hořčice nebo ocet. Chutney povzbuzuje chuť a podporuje trávení. Chutney by mělo být pikantní, může dochucovat jak maso, tak i vegetariánská jídla. Příprava v domácím prostředí je náročná a zdlouhavá, neboť vše musí být dokonale rozvařené a až poté se všechny suroviny smíchají v omáčku. Chutney se uskladňuje většinou v chladu a tmě, ve skleničkách. Už se vám sbíhají sliny a říkáte si, že byste měli nějaké chutney ochutnat?
Nabízíme vám švestkové chutney. Švestky doplněné orientálním kořením, vyráběné ručně bez chemie. Výborně se hodící k rýži, masu, klobáskám nebo k plísňovému sýru. Nechce se vám vyvařovat? Dejte si švestkové chutney jen tak k bramborům nebo si jej namažte na chleba. Neztrácejte doma čas pokusy o uvaření vlastního chutney.
Švestičky z vlastní zahrádky použijte na koláč nebo si vypalte domácí pálenku a kupte si z kvalitních surovin vyrobené švestkové chutney https://eshop.koldokol.cz/chutney-svestkove-150g/. Plánujete zahradní párty s přáteli, kteří už znají všechny vaše gurmánské triky a čekají čím novým je překvapíte? Švestkové, ale i další chutney z naší nabídky dají grilovanému masu exotickou chuť orientu. Nespokojte se s tatarskou omáčkou a kečupem, nechte své mlsné jazýčky ochutnat nové, neznámé a nezvyklé chutě. Zkuste švestkové chutney. Nemusíte mít strach, že se chutney po otevření skleničky rychle zkazí, protože než k tomu dojde, bude sklenička prázdná.