Nejoblíbenější jídla korejské kuchyně

Kimchi

Kimchi. Pokud se řekne korejská kuchyně, spoustě lidem se jako první vybaví právě kimchi, protože se jedná o jedno z nejtypičtějších jídel pro Jižní Koreu. Tato nakládaná zelenina se podává jako předkrm, ale častěji jako příloha, a to téměř ke každému jídlu. Existuje jen málo jídel, ke kterým by se kimchi nehodilo, podle názoru Korejců. A co to tedy vlastně je? Jedná se o nakrájené zelí, ředkev, jarní cibulku a případně další zeleninu. Ta se nakrájí na tenké plátky nebo kousky a poté se nechá dlouze marinovat v nálevu, který je ochucený chilli, rybí pastou, zázvorem, cukrem a česnekem. Na kimchi je typická jeho pronikavá vůně, kterou ucítíte po otevření široko daleko.

kimchi

Bibimpap

Dalším tradičním korejským jídlem je bibimpap. Bibim znamená v překladu smíchat a bap zase vařená rýže. Z tohoto názvu už tedy vyplívá, o jaký druh pokrmu půjde. Pokrm se skládá vždy z rýže, který se kombinuje s dalšími různými ingrediencemi. Většinou jde o hovězí maso, nakrájenou různou zeleninu, sojovou omáčku a chilli pastu. Na rýži se poté posadí ještě sázené vejce s tekutým žloutkem, který se rozleje přímo do rýže a tím ji skvěle dochutí.

Kimbap

Jídlo s podobným názvem, jako to předchozí, je kimbap. Někdy je také označované jako „korejské sushi“. Toto jídlo je v Koreji opravdu velmi populární. Obsahem kimbapu jsou mořské řasy a silně kořeněná rýže. Ta se do mořských řas balí a přidají se další ingredience, jako je rybí či jiné maso, špenát, vajíčka či okurky. Často se také setkáte s kibampem ve tvaru trojúhelníku, který je k dostání v korejských samoobsluhách a slouží jako rychlá a zdravá svačina.

kimbap

Bulgogi

Tento pokrm je opravdu vynikající. Skládá se ze šťavnatých kousků masa a přílohy, která je vždy ochucena tak, aby měla pikantní chuť. Maso se marinuje v tradiční marinádě, v které najdete sezamová semínka, sojovku, med, česnek a jarní cibulku. Maso, které se použuívá, je nejčastěji hovězí, ale najdete také kuřecí, vepřovou či rybí variantu. Maso se poté griluje na velkém, kulatém plechu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky